آشپزی و غذا ها

غذاهای معروف کردستان چیست ؟

غذاهای خوشمزه و منحصر به فرد

غذاهای معروف کردستان

کردستان به دلیل غذاهای خوشمزه و منحصر به فردش مشهور است. همه دلشان می خواهد در سفر به کردستان از غذاهای این شهر امتحان کنند و لذت ببرند.  در اینجا چند نمونه از غذاهای معروف کردستان آورده شده است :

کباب کردی کردستان

کباب کردی کردستان
کباب کردی کردستان

این غذا از گوشت بره یا گوسفند که روی آتش کباب شده تهیه می شود. معمولاً با نان، برنج و سبزیجات سرو می‌شود.

طرز تهیه کباب کردی

  • 500 گرم گوشت بره یا گوسفند، به مکعب های کوچک خرد شده
  • 2 عدد پیاز بزرگ، رنده شده
  • 1 قاشق غذاخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1 قاشق چایخوری زیره
  • 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1/4 فنجان جعفری تازه، خرد شده
  • 1/4 فنجان گشنیز تازه، خرد شده
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 6 عدد گوجه فرنگی، حلقه شده
  • 1 فلفل دلمه ای سبز، خلالی شده
  • 1 فلفل دلمه ای قرمز، خلالی شده

دستور پخت کباب کردی

در یک کاسه بزرگ، گوشت، پیاز، نمک، فلفل سیاه، زیره، زردچوبه، جعفری و گشنیز را با هم مخلوط کنید.
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند.
مخلوط گوشت را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. سیخ های کباب را آماده کنید.

گوشت مزه دار شده را به سیخ ها بکشید، به طوری که بین هر تکه گوشت کمی فاصله باشد. در یک تابه یا منقل کباب، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را گرم کنید. سیخ های کباب را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و به مدت 15-20 دقیقه یا تا زمانی که گوشت پخته و برشته شود، بپزید.

گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را به سیخ ها اضافه کنید و 5 تا 7 دقیقه دیگر بپزید تا سبزیجات کمی نرم شوند. کباب را با نان، برنج یا سبزیجات سرو کنید.

قایرمه کردستان

قایرمه کردستان
قایرمه کردستان

قایرمه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه کردستان است که با کنگر، آرد، ادویه و سایر مواد تهیه می شود. این غذا را می توان به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کرد.

مواد لازم قایرمه

  • 1 کیلوگرم کنگر
  • 3 عدد تخم مرغ
  • 2 پیمانه آرد
  • 1 قاشق غذاخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1 قاشق چایخوری زیره
  • 1/2 قاشق چایخوری بکینگ پودر
  • 1/2 پیمانه شیر یا آب
  • 1/4 پیمانه زعفران دم کرده
  • 3 قاشق غذاخوری کره
  • روغن برای سرخ کردن

دستور پخت قایرمه کردستان

کنگرها را بشویید و تیغ های آنها را بگیرید. سپس به قطعات دلخواه خرد کنید. در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک، فلفل سیاه، زیره و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. در ظرفی جداگانه، تخم مرغ ها، شیر یا آب و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید. مخلوط تخم مرغ را به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مایه ای غلیظ و یکدست به دست آید.

کره را آب کنید و به مایه اضافه کنید و هم بزنید. کنگرهای خرد شده را به مایه اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا تمام کنگرها به مایه آغشته شوند.
در یک تابه یا قابلمه روغن را داغ کنید. به اندازه یک قاشق غذاخوری از مایه قایرمه را با دست برداشته و در روغن داغ سرخ کنید. قایرمه ها را سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
قایرمه های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. قایرمه را با برنج کته یا نان و ماست چکیده سرو کنید.

آش عدس بلغور

آش عدس بلغور
آش عدس بلغور

آش عدس و بلغور یکی از آش‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که به خصوص در فصل پاییز و زمستان طرفداران زیادی دارد. این آش به دلیل داشتن حبوبات و بلغور، بسیار مغذی و سیرکننده است.

مواد لازم آش عدس بلغور

  • 1 پیمانه عدس
  • 1/2 پیمانه بلغور
  • 4 لیوان آب
  • 2 عدد پیاز متوسط
  • 3 حبه سیر
  • 2 عدد سیب زمینی متوسط
  • 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1/4 پیمانه نعنا خشک
  • 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • کشک و پیاز داغ برای تزیین (اختیاری)

دستور پخت آش عدس بلغور

عدس را به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. بلغور را نیز در یک کاسه جداگانه خیس کنید. پیازها را نگینی خرد کرده و با روغن مایع در قابلمه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر تفت دهید.

زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آن بلند شود.
عدس و آب خیس کرده را به همراه 4 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و به جوش بیاورید.

حرارت را کم کنید و بگذارید تا عدس ها پخته شوند. سیب زمینی ها را نگینی خرد کرده و به آش اضافه کنید. زمانی که سیب زمینی ها پخته شدند، بلغور خیس شده را به آش اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و به جوش بیاورید. حرارت را کم کنید و بگذارید تا آش جا بیفتد و غلیظ شود. در 5 دقیقه آخر پخت، نعنا خشک را به آش اضافه کنید و هم بزنید.

آش را در ظرف مورد نظر بکشید و با کشک و پیاز داغ (اختیاری) تزیین کنید.

یتیمچه غذای کردستان

یتیمچه غذای کردستان
یتیمچه غذای کردستان

یتیمچه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه کردستان است که با گوشت گوسفند، حبوبات و سبزیجات تهیه می شود. این غذا معمولاً در دیگ پخته می شود و روی زغال گذاشته می شود تا طعم دودی و لذیذی به خود بگیرد. هتیمچه غذایی بسیار مغذی و سیرکننده است و به دلیل طعم و عطر خاص خود، طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه یتیمچه

  • 1 کیلوگرم گوشت گوسفند (با استخوان)
  • 1 پیمانه لوبیا سفید
  • 1 پیمانه نخود
  • 1/2 پیمانه گندم
  • 1/4 پیمانه برنج
  • 2 عدد پیاز
  • 4 حبه سیر
  • 2 عدد سیب زمینی
  • 2 عدد هویج
  • 1 عدد فلفل دلمه ای
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1/4 پیمانه روغن مایع
  • زعفران دم کرده (اختیاری)
  • نان یا برنج برای سرو

دستور پخت یتیمچه

لوبیا سفید و نخود را به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. گندم و برنج را نیز در یک کاسه جداگانه خیس کنید.
گوشت گوسفند را به همراه پیازهای نگینی خرد شده در یک قابلمه تفت دهید تا گوشت قهوه ای رنگ شود. لوبیا سفید، نخود، گندم، برنج، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید و 4 لیوان آب به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا مواد به مدت 2 تا 3 ساعت بپزند تا گوشت و حبوبات کاملاً نرم شوند.
سیب زمینی ها، هویج ها و فلفل دلمه ای را به صورت دلخواه خرد کرده و به آش اضافه کنید. در 30 دقیقه آخر پخت، زعفران دم کرده را به آش اضافه کنید (اختیاری).

بعد از اینکه تمام مواد پخته شدند، یتیمچه را از روی حرارت برداشته و در دیگ مخصوص هتیمچه بریزید. دیگ را روی زغال قرار دهید و به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید تا هتیمچه طعم دودی به خود بگیرد. یتیمچه را با نان یا برنج سرو کنید.

اینها تنها تعدادی از غذاهای خوشمزه ای هستند که می توانید در کردستان پیدا کنید. اگر فرصتی برای بازدید از این منطقه دارید، حتما برخی از غذاهای محلی را امتحان کنید.

سوالات متداول

مواد اصلی کباب کردی چیست؟

گوشت بره یا گوسفند، پیاز، نمک، فلفل سیاه، زیره، زردچوبه، جعفری، گشنیز، روغن زیتون، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای

قایرمه کردستان از چه چیزی تهیه می شود؟

کنگر، آرد، تخم مرغ، شیر یا آب، زعفران، نمک، فلفل سیاه، زیره، بکینگ پودر، کره و روغن

آش عدس و بلغور چه مواد تشکیل دهنده ای دارد؟

عدس، بلغور، آب، پیاز، سیر، سیب زمینی، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، نعنا خشک، روغن مایع، کشک و پیاز داغ (اختیاری)

یتیمچه چه نوع غذایی است؟

یتیمچه از گوشت گوسفند، حبوبات (لوبیا سفید، نخود)، غلات (گندم، برنج)، سبزیجات (پیاز، سیر، سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای)، رب گوجه فرنگی، ادویه جات (زردچوبه، نمک، فلفل سیاه) و زعفران (اختیاری) تهیه می شود.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا