سفر به شهر کرمان در نوروز
کرمان، مرکز استان با قدمتی دیرینه و تاریخی غنی، در جنوب شرقی ایران واقع شده است. این شهر که در طول تاریخ با نامهای گوناگونی مانند کارمانیا، گواشیر و کرمانیا شناخته میشده، از جمله مهمترین شهرهای ایران و مرکز تمدنهای باستانی بوده است.
ما در این مقاله هر آنچه باید درباره ی شهر کرمان و سفر به شهر کرمان در نوروز بدانید را به شما می گوییم.
موقعیت جغرافیایی شهر کرمان :
کرمان در منطقهای کوهستانی واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۵۵ متر است. این شهر از شمال به کوههای جوپار و پلوار، از جنوب به کوههای صاحب الزمان و از شرق و غرب به دشتهای کرمان محدود میشود.
آب و هوا شهر کرمان:
کرمان دارای آب و هوایی کویری با زمستان های سرد و پر برف و تابستان های گرم و خشک است.
جاذبههای گردشگری در سفر به شهر کرمان در نوروز :
کرمان به دلیل قدمت و تاریخ غنی، دارای جاذبههای گردشگری متعددی است. از جمله این جاذبهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارگ بم : بزرگترین بنای خشتی جهان که در اثر زلزله سال ۱۳۸۲ به شدت آسیب دید و در حال بازسازی است.
- باغ شاهزاده ماهان: باغی با معماری ایرانی و تزئینات منحصر به فرد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
- گنبد جبلیه: بنایی آجری مربوط به دوره سلجوقیان که به عنوان آرامگاه نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.
- مجموعه گنجعلی خان: مجموعهای شامل مسجد، مدرسه، کاروانسرا و حمام که در دوره صفویه ساخته شده است.
- آرامگاه شاه نعمت الله ولی: آرامگاه عارف نامدار ایرانی که در روستای ماهان واقع شده است.
- بازار کرمان: یکی از قدیمیترین و بزرگترین بازارهای ایران که با معماری سنتی و راستههای متعدد، محلی جذاب برای گردشگران است.
بهترین زمان سفر به کرمان
بهترین زمان سفر به کرمان برای تجربه آب و هوایی دلپذیر، فصل بهار است. از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد، هوا خنک و مطبوع بوده و برای گشت و گذار در شهر مناسب است. در نتیجه توصیه ی ما به شما سفر به شهر کرمان در نوروز است.
غذاهای محلی کرمان :
کرمان، سرزمینی با قدمت تاریخی و فرهنگی غنی، در دل خود گنجینهای از طعمها و مزههای ناب را نیز جای داده است. سفر به کرمان بدون چشیدن غذاهای محلی این دیار، گویی سفری ناقص است. تنوع و اصالت غذاهای کرمانی، هر گردشگری را مجذوب خود میکند.
آغاز سفر با پیشغذاهای دلچسب:
- آش گندم شیر: این آش با بلغور گندم، شیر، گوشت، نخود، کشک و ادویهجات معطر تهیه میشود و طعمی دلنشین و دلچسب دارد.
- کلهجوش: این غذای سنتی با کشک ساییده شده، سبزی خشک، روغن، نعنا و سیر داغ پخته میشود و طعمی ترش و دلچسب دارد.
- آبگوشت زیره: این آبگوشت بدون حبوبات و با گوشت پرچرب گوسفندی، پیاز، سیر، زیره، رب گوجه فرنگی و ادویهجات تهیه میشود و طعمی منحصر به فرد دارد.
خورشهای اصیل کرمانی:
- آبگوشت بزقرمه: این آبگوشت با گوشت بز، لوبیا سفید، پیاز، زردچوبه، زیره و ادویهجات پخته میشود و طعمی قوی و لذیذ دارد.
- خورش آلو: این خورش با گوشت، آلو بخارا، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویهجات تهیه میشود و طعمی ترش و شیرین دارد.
- خورش آلوچه: این خورش با گوشت، آلوچه سبز، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویهجات تهیه میشود و طعمی ترش و ملس دارد.
پلوی کرمان، مملو از عطر و طعم:
- زیره پلو: این پلو با گوشت، زیره، زعفران، خلال بادام و پسته و ادویهجات تهیه میشود و طعمی و عطری بینظیر دارد.
- قیمه نخود: این پلو با گوشت، نخود، لوبیا سبز، زعفران و ادویهجات تهیه میشود و طعمی لذیذ و دلچسب دارد.
دسرهای کرمانی، پایانی شیرین برای سفر:
- قطاب: این شیرینی با خمیر بادام، شکر، گلاب و هل تهیه میشود و طعمی دلنشین و ظاهری زیبا دارد.
- کلمپه: این شیرینی با خمیر خرما، مغز گردو و ادویهجات تهیه میشود و طعمی گرم و دلچسب دارد.
سفر به کرمان، سفری به دنیای رنگها، طعمها و مزههای ناب است. با چشیدن غذاهای محلی این دیار، خاطرهای خوش از سفر خود به یادگار بگذارید.