طرز تهیه کباب ترش گیلانی
گیلان شهری است که در هر منطقه ی آن می توانید غذاهای لذیذ و متنوعی را تجریه کنید. شهر رشت که مرزکز خوراک گیلان است و در یونسکو به شهر خوراک شناسی شناخته شده است با غذاهای جذاب و متنوعش هر فردی را برای یکبار هم شده به سمت خودش جذب می کند.
شما می توانید جهت آشنایی با غذاهای معروف رشت که مرکز غذاهای لذیذ گیلان است کلیک کنید.
کباب ترش گیلانی هم یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار شمال ایران است که با طعمی ترش و ملس، طرفداران زیادی دارد. این غذا ترکیبی از مرغ، گردو، رب انار و سبزی های معطر است که طعمی بینظیر به آن میبخشد. در ادامه طرز تهیه کباب ترش گیلانی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه کباب ترش گیلانی
- یک کیلو مرغ یا گوشت راسته گوساله
- 200 گرم گردو
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 2 قاشق غذاخوری رب انار
- سبزی مخصوص کباب ترش (شامل چوچاق، خالواش، کمی گشنیز، جعفری و مقدار خیلی کم تره) حدود2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و گلپر به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه کباب ترش گیلانی
- آمادهسازی مرغ یا گوشت : مرغ یا گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید.
- آمادهسازی مواد: پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. گردو را آسیاب کنید. سبزیهای معطر را ریز خرد کنید.
- مخلوط کردن مواد: تمام مواد (مرغ یا گوشت، پیاز رنده شده، گردو آسیاب شده، رب انار، سبزی خرد شده، نمک، فلفل سیاه، گلپر و روغن مایع) را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا همه مواد به خورد هم بروند.
- مزه دار کردن گوشت یا مرغ: ظرف را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید حداقل به مدت 2 ساعت و ترجیحا یک شب در یخچال بماند تا گوشت به خوبی مزه دار شود.
توصیه ی ما به شما برای تهیه ی کباب ترش گیلانی استفاده از گوشت راسته گوساله می باشد زیرا طعم بی نظیری خواهد داشت که تابحال امتحان نکرده اید.
پختن کباب ترش گیلانی
پخت کباب ترش گیلانی به روش های مختلفی می باشد و بهترین آن استفاده از زغال برای تهیه ی این کباب است زیرا طعمی فوقالعاده ای خواهد داشت.
برای تهیه کباب ترش گیلانی بر روی منقل، ابتدا گوشت های مزه دار شده را به سیخ بکشید و سپس بر روی زغال آن را آماده کنید. کباب ترش گیلانی با برنج کته شمالی و مخلفات گیلانی طعمی بهشتی خواهد داشت.
برای تهیه کباب ترش گیلانی در قابلمه، مواد را در یک قابلمه یا دیگ مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. نیازی به اضافه کردن آب نیست، زیرا مواد خودشان آب پس میدهند. درب ظرف را نیمه باز بگذارید تا بخار آب خارج شود. به مدت حدود 1 ساعت یا تا زمانی که گوشت کاملا پخته شود و آب غذا کشیده شود، آن را بپزید.
مواد را در یک ظرف پیرکس یا قابلمه مناسب ریخته و در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزید، سعی کنید روی ظرفتان در فر را با فویل بپوشانید.
سوالات متداول
بهترین گوشت برای کباب ترش چیست؟
ران و سینه مرغ رایجترین انتخابها هستند، اما میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله نیز استفاده کنید.
سبزی مخصوص کباب ترش چیست؟
چوچاق، خالواش، گشنیز، جعفری و مقدار کمی تره از جمله سبزیهای اصلی هستند.
به جای رب انار چه میتوان استفاده کرد؟
آب انار ترش یا آب لیمو ترش جایگزین مناسبی هستند.
گردو را چگونه آماده کنیم؟
گردو را آسیاب کرده یا در هاون بکوبید.
چه مدت باید گوشت را در مواد ماریناد کرد؟
حداقل 2 ساعت و ترجیحا یک شب.
کباب ترش گیلانی با کباب ترش مازندرانی چه تفاوتی دارد؟
تفاوت اصلی در نوع سبزیجات و روش پخت است.
کباب ترش را میتوان فریز کرد؟
بله، اما طعم آن به اندازه کباب تازه نخواهد بود.
کباب ترش برای افراد گیاهخوار مناسب است؟
خیر، زیرا پایه اصلی آن گوشت است.