سفرآشپزی و غذا ها

سفر به سیستان و بلوچستان

سرزمین طلوع خورشید

سیستان و بلوچستان

سیستان و بلوچستان، استانی پهناور در جنوب شرقی ایران، با جاذبه های طبیعی و تاریخی فراوان، مقصدی بکر و دست نخورده برای گردشگری است. از کویر سوزان و تپه های شنی گرفته تا سواحل نیلگون و جنگل های انبوه، این استان هر آنچه یک گردشگر آرزو دارد را به او هدیه می‌دهد.

سیستان و بلوچستان، قدمتی چندین هزار ساله دارد و آثار باستانی متعددی در آن یافت شده است. شهر سوخته، یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه های بشر در جهان، در این استان واقع شده است. همچنین، این استان مهد تمدن های باستانی مانند جیرفت و مکران بوده است. مردم سیستان و بلوچستان به مهمان‌نوازی و خونگرمی شهره هستند. فرهنگ و آداب و رسوم این مردم، برگرفته از تاریخ غنی و پرفراز و نشیب این سرزمین است.

جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان :

جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان
جاذبه های طبیعی سیستان و بلوچستان
  1. چابهار : بندری زیبا در جنوب ایران با لقب “بهار همیشه” که به دلیل برخورداری از آب و هوایی معتدل در تمام فصول سال، گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند.
  2. تالاب هامون : بزرگترین تالاب فصلی ایران که در برخی از سال‌ها به طور کامل آبگیری می‌شود و منظره‌ای بدیع و تماشایی را خلق می‌کند.
  3. کوه های مریخی : ناهمواری‌های طبیعی با ظاهری شبیه به کره مریخ که در نزدیکی چابهار واقع شده‌اند.
  4. جنگل های حرا : جنگل‌هایی منحصر به فرد که در سواحل چابهار و کنارک به چشم می‌خورند.
  5. بازارهای سنتی : بازارهایی پررونق و رنگارنگ که محل عرضه صنایع دستی و سوغات این استان هستند.

بهترین زمان سفر به سیستان و بلوچستان :

بهترین زمان سفر به سیستان و بلوچستان
بهترین زمان سفر به سیستان و بلوچستان

بهترین زمان سفر به سیستان و بلوچستان به سلیقه شما بستگی دارد. اگر به دنبال آب و هوایی خنک هستید، پاییز و زمستان زمان مناسبی برای سفر به این استان است. اما اگر به دنبال آفتاب و هوای گرم هستید، می‌توانید در بهار و تابستان به سیستان و بلوچستان سفر کنید.

بهترین مسیر رفتن به سیستان و بلوچستان

بهترین مسیر به موقعیت مکانی فعلی، بودجه و ترجیحات شما بستگی دارد. در اینجا چند روش برای رسیدن به آنجا آورده شده است:

  • با هواپیما : سریع ترین راه برای رسیدن به سیستان و بلوچستان است. پروازهای مستقیم از تهران، مشهد، شیراز و اصفهان به فرودگاه زاهدان، مرکز استان وجود دارد.
  • با قطار : راه مقرون به صرفه تری برای رسیدن به سیستان و بلوچستان است. قطارهایی از تهران، مشهد و اصفهان به ایستگاه راه آهن زاهدان وجود دارد. سفر با قطار حدود 20-24 ساعت طول می کشد.
  • با ماشین : اگر می‌خواهید در طول مسیر از جاذبه‌ها دیدن کنید یا در سرعت خود سفر کنید، رانندگی به سیستان و بلوچستان گزینه خوبی است. توجه داشته باشید که مسافت ها در این استان طولانی است و جاده ها ممکن است همیشه در شرایط خوبی نباشند.

غذاهای معروف سیستان و بلوچستان :

غذاهای معروف سیستان و بلوچستان
غذاهای معروف سیستان و بلوچستان

آشپزی سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و همسایگی با کشورهای هند و پاکستان، از تنوع و طعم منحصر به فردی برخوردار است. در این منطقه به وفور از ادویه جات تند و پیاز استفاده می شود و گوشت، به خصوص گوشت بز، جایگاه ویژه ای در سفره مردم دارد. برخی از محبوب ترین غذاهای سیستان و بلوچستان عبارتند از:

  • کشک زرد : این غذا از کشک زرد زابلی تهیه می شود و به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی، به خصوص در فصل سرما سرو می شود. کشک زرد ظاهری شبیه به سوپ غلیظ دارد و با نان خورده می شود.
  • آبگوشت زابلی : این آبگوشت شباهت هایی به آبگوشت های دیگر نقاط ایران دارد، اما از ادویه جات و چاشنی های مخصوص سیستان و بلوچستان در تهیه آن استفاده می شود. گوشت گوسفند، نخود، لوبیا، پیاز و سیب زمینی از جمله مواد اصلی آبگوشت زابلی هستند.
  • لنجو : لنجو که به آن آبگوشت ماهی نیز می گویند، از جمله غذاهای دریایی محبوب در سیستان و بلوچستان است. برای تهیه این غذا از ماهی تازه، گوجه فرنگی، پیاز، ادویه جات و چاشنی های مخصوص استفاده می شود.
  • تنورچه : تنورچه که به آن دیگچه نیز می گویند، نوعی کباب مخصوص سیستان و بلوچستان است. برای پخت این غذا از گوشت گوسفند، پیاز، ادویه جات و چاشنی های مخصوص استفاده می شود و تنورچه را می توان به تنهایی یا به همراه پلو سرو کرد.
  • دوغ پا : دوغ پا نوعی آش محلی است که از دوغ، آرد، کشک، پیاز، نعناع و ادویه جات تهیه می شود. این آش طعم ملسی دارد و معمولا به عنوان صبحانه یا میان وعده سرو می شود.
  • تباهگ : تباهگ از جمله غذاهای سنتی بلوچستان است که بیشتر در ماه رمضان و برای سحری پخته می شود. این غذا از گوشت گوسفند یا بز، ادویه جات و چاشنی های مخصوص تهیه می شود.
  • اوجیزک : اوجیزک که به آن اشکنه بلوچی نیز می گویند، نوعی غذای ساده و کم هزینه است که از پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، ادویه جات و چاشنی های مخصوص تهیه می شود. اوجیزک را می توان به تنهایی یا به همراه نان و خرما سرو کرد.

علاوه بر غذاهای ذکر شده، نان های محلی مانند چلبک و نان تافتان نیز از جمله خوراکی های رایج در سیستان و بلوچستان هستند. همچنین، خرما و میوه های گرمسیری مانند انبه و موز نیز در این منطقه به وفور یافت می شوند و در رژیم غذایی مردم نقش مهمی دارند.

نکات سفر به سیستان و بلوچستان :

  • در سیستان و بلوچستان، هتل ها، اقامتگاه ها و بوم‌گردی های متعددی برای اقامت گردشگران وجود دارد.
  • مردم سیستان و بلوچستان به آداب و رسوم خود پایبند هستند. قبل از سفر، بهتر است اطلاعاتی در مورد فرهنگ و آداب و رسوم این مردم کسب کنید.
Show More

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Articles

Back to top button