آشپزی و غذا هاسفر

سفر به شهر کرمان در نوروز

شهر کرمان: نگین کویر

سفر به شهر کرمان در نوروز

کرمان، مرکز استان با قدمتی دیرینه و تاریخی غنی، در جنوب شرقی ایران واقع شده است. این شهر که در طول تاریخ با نام‌های گوناگونی مانند کارمانیا، گواشیر و کرمانیا شناخته می‌شده، از جمله مهم‌ترین شهرهای ایران و مرکز تمدن‌های باستانی بوده است.

ما در این مقاله هر آنچه باید درباره ی شهر کرمان و سفر به شهر کرمان در نوروز بدانید را به شما می گوییم.

موقعیت جغرافیایی شهر کرمان :

کرمان در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۵۵ متر است. این شهر از شمال به کوه‌های جوپار و پلوار، از جنوب به کوه‌های صاحب الزمان و از شرق و غرب به دشت‌های کرمان محدود می‌شود.

آب و هوا شهر کرمان:

کرمان دارای آب و هوایی کویری با زمستان های سرد و پر برف و تابستان های گرم و خشک است.

جاذبه‌های گردشگری در سفر به شهر کرمان در نوروز :

کرمان به دلیل قدمت و تاریخ غنی، دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی است. از جمله این جاذبه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارگ بم : بزرگترین بنای خشتی جهان که در اثر زلزله سال ۱۳۸۲ به شدت آسیب دید و در حال بازسازی است.
  • باغ شاهزاده ماهان: باغی با معماری ایرانی و تزئینات منحصر به فرد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
  • گنبد جبلیه: بنایی آجری مربوط به دوره سلجوقیان که به عنوان آرامگاه نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
  • مجموعه گنجعلی خان: مجموعه‌ای شامل مسجد، مدرسه، کاروانسرا و حمام که در دوره صفویه ساخته شده است.
  • آرامگاه شاه نعمت الله ولی: آرامگاه عارف نامدار ایرانی که در روستای ماهان واقع شده است.
  • بازار کرمان: یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بازارهای ایران که با معماری سنتی و راسته‌های متعدد، محلی جذاب برای گردشگران است.

بهترین زمان سفر به کرمان

بهترین زمان سفر به کرمان برای تجربه آب و هوایی دلپذیر، فصل بهار است. از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد، هوا خنک و مطبوع بوده و برای گشت و گذار در شهر مناسب است. در نتیجه توصیه ی ما به شما سفر به شهر کرمان در نوروز است.

غذاهای محلی کرمان :

کرمان، سرزمینی با قدمت تاریخی و فرهنگی غنی، در دل خود گنجینه‌ای از طعم‌ها و مزه‌های ناب را نیز جای داده است. سفر به کرمان بدون چشیدن غذاهای محلی این دیار، گویی سفری ناقص است. تنوع و اصالت غذاهای کرمانی، هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند.

آغاز سفر با پیش‌غذاهای دلچسب:

  • آش گندم شیر: این آش با بلغور گندم، شیر، گوشت، نخود، کشک و ادویه‌جات معطر تهیه می‌شود و طعمی دلنشین و دلچسب دارد.
  • کله‌جوش: این غذای سنتی با کشک ساییده شده، سبزی خشک، روغن، نعنا و سیر داغ پخته می‌شود و طعمی ترش و دلچسب دارد.
  • آبگوشت زیره: این آبگوشت بدون حبوبات و با گوشت پرچرب گوسفندی، پیاز، سیر، زیره، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی منحصر به فرد دارد.

خورش‌های اصیل کرمانی:

  • آبگوشت بزقرمه: این آبگوشت با گوشت بز، لوبیا سفید، پیاز، زردچوبه، زیره و ادویه‌جات پخته می‌شود و طعمی قوی و لذیذ دارد.
  • خورش آلو: این خورش با گوشت، آلو بخارا، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی ترش و شیرین دارد.
  • خورش آلوچه: این خورش با گوشت، آلوچه سبز، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی ترش و ملس دارد.

پلوی کرمان، مملو از عطر و طعم:

  • زیره پلو: این پلو با گوشت، زیره، زعفران، خلال بادام و پسته و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی و عطری بی‌نظیر دارد.
  • قیمه نخود: این پلو با گوشت، نخود، لوبیا سبز، زعفران و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی لذیذ و دلچسب دارد.

دسرهای کرمانی، پایانی شیرین برای سفر:

  • قطاب: این شیرینی با خمیر بادام، شکر، گلاب و هل تهیه می‌شود و طعمی دلنشین و ظاهری زیبا دارد.
  • کلمپه: این شیرینی با خمیر خرما، مغز گردو و ادویه‌جات تهیه می‌شود و طعمی گرم و دلچسب دارد.

سفر به کرمان، سفری به دنیای رنگ‌ها، طعم‌ها و مزه‌های ناب است. با چشیدن غذاهای محلی این دیار، خاطره‌ای خوش از سفر خود به یادگار بگذارید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بسته است
دکمه بازگشت به بالا